Adres:

RUNNERSP_z[1] Sym-Orbit-II-Zilver_klein

Bromfiets


Rijbewijs AM

Vanaf je zestiende mag je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Een rijbewijs AM is dan wel verplicht. Zo'n rijbewijs heb je voor het leven. Maar je moet er wel eerst het (theorie) examen voor doen.
Je kunt theorie-examen doen als je zestien jaar of ouder bent.
Enkele maanden voor je zestien jaar wordt, kun je al wel een examendatum reserveren.
Met ingang van 1 maart 2010 moet je bovendien het praktijkexamen bromfiets (of het aparte praktijkexamen voor brommobiel) behalen.
Zware overtredingen op de bromfiets tellen ook mee voor het
beginnersrijbewijs.


Vrijstelling

Als je al een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) hebt, hoef je geen apart rijbewijs AM te hebben. Je moet dat auto- of motorrijbewijs wel bij je hebben als je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijdt.
Als het rijbewijs A of B om
medische redenen niet langer geldig is bestaat de mogelijkheid om in het bezit te blijven of te komen van een rijbewijs AM. Hiermee kan men een brommobiel (blijven) besturen. Informatie hierover geeft de afdeling Burgerzaken van de gemeente.
Bron: (C) cbr 2009

De theorielessen worden bij ons op maandagavond gehouden om 18:45 uur tot en met 19:30 uur. Deze lessen worden klassikaal gegeven. Deze avond wordt gebruikt om de kandidaten een training te geven in het examen, wat voor velen een spannend moment is. Wanneer je het examen traint, zal je merken dat de spanning tijdens het "echte" examen veel minder is. Dus......... kom op de theorietraining bij Verkeersschool Jan Braker.